Nybilstest: Toyota Yaris Hybrid

Test av Toyota Yaris Hybrid

Toyota Yaris är det lilla trygga valet. Det är en lagom stor bil om för alla utan barnvagn. Toyota står för driftsäkerhet och Yaris står högt på prismedvetna begagnatköpares lista. I detta fall är det ny bil som avses men även för nybilsköparen så är det viktigt att bilen är attraktiv som begagnad när bilen sedan ska säljas vidare.

Toyota har den senaste tiden lanserat hybridbilar i flera storlekar och dessutom är de ofta prisvärda. Toyota Yaris är dock inte riktigt lika prisvärd som den större Auris i kombiversion som inte är så mycket dyrare men avsevärt större, om man nu behöver en större bil

Nyheter i nya Toyota Yaris 2014 är bland annat att Toyota moderniserat designen för att hänga med bilmodet och det har man lyckats med då Yaris upplevs som en modern småbil. Även på insidan har Toyota Yaris moderniserats fördelaktigt.

Det bästa med Toyota Yaris är det man sitter något högre och bekvämt på förarplatsen, det är lätt att stiga i och ut ur bilen. Allt tack vare att karossen är något högre, ändå så ser det inte ut så från utsidan.

Att köra Toyota Yaris Hybrid 1,5 är trevligt. Bilen har ett starkt grunddrag vilket gör att bilen startar kvickt och anpassar sig snabbt till övrig trafik i stadsmiljö, dett är bra när det är vältrafikerat och luckorna små mellan bilarna. Toyota använder en steglös automatväxel som är standard i Toyota Yaris Hybrid. Motorn kunde varit lite mer ljudisolerad in mot kupén och det låter lite störande när man gasar på och motorn rusar i varvtalet. I slutändan är det dock alltid bekvämt med automatväxel och denna är trots allt att föredra jämte manuell växel även om det surrar på lite extra då och då.

Bilen kan fås med andra motorer vilket kan göra den billigare, speciellt för den som vill växla manuellt. Ett modernare touchmediasystem finns också att köpa till.

Prisbilden hamnar normalt på mellan 150 000-180 000 kronor beroende på motorval.

Läs den längre testen och få mer info om motorer, mediasystem med mera hos BytabilNet: Test av Toyota Yaris

Test Toyota Yaris Hybrid

4 Körglädje
5 Design
5 Komfort
7 Teknik
7 Infotainment (Toyota Touch 2)
5.6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.