Test av Volkswagen Passat 2015 – Årets familjekombi

Nybilstestad: Volkswagen Passat TDI

Mycket pekar på att nya VW Passat kommer att bli årets familjekombi. Volkswagen Passat är en helt ny bil skapad från grunden. Den är modern med all tänkbar teknik som finns. Dessutom är den riktigt trivsam vilket Volkswagen inte alltid lyckats så bra med. Nya Volkswagen Passat kommer definitivt att fortsätta vara en av de populäraste tjänstebilarna.

Körkänslan är i topp och bilen är lättkörd och ligger bra på vägen. I förarplatsen sitter man mycket bra och bilens alla reglage finns lätt åtkomliga. Infotainmentsystemet är bra uppbyggt med en pekskärm som är lättanvänd. I förarpanelen finns en snygg och praktisk färddator som visas i en färgdisplay. Har din Volkswagen Passat utrustats med GPS Navigation så visas även närmsta korsningen i färddatorns display i förarpanelen.

Bilen upplevs som lite mindre än konkurrenten Volvo V70 men är inte trång för det, tvärtom Volkswagen Passat är rymlig för alla bilens passagerare, fram som bak. Volkswagen Passat finns att köpa med att stort urval av motorer och tillvalsutrustning och paket. Volkswagen har dock varit generösa och det mesta du behöver finns redan i Masterspaketet: Klimatanläggning inklusive utblås mot baksätet, parkeringsradar, nyckellös start/stopp, 6,5″ pekskärm, mittarmstöd (ställbart), elektrisk inställning av förarstol, autobroms, adaptiv farthållare med mera. Volkswagen Passat kan med fördel köpas utrustad med 4motion fyrhjulsdrift, denna ger dig bästa greppet på vägen. Vill du veta mer och Volkswagen Passat, prisbilden, alla tekniska tillbehör läs följande nybilstest av VW Passat 2015.

6 Körglädje
4 Design
8 Komfort
10 Teknik
9 Infotainment
7.4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.