Test av Citroén C3 Aircross

Nybilstest: Citroén C3 Aircross – Helt okej bil!

Vi har testkört Citroén C3 Aircross, en ny trendig bil från Citroén. Klarar du dig utan bra mugghållare och står ut med att stolsvärmen inte är den starkaste så är detta en riktigt bra bil sett till sin storlek! Ja det gäller att släppa de gamla tankarna kring Citroén som varumärke om du inte redan gjort det. Citroén spottar fram riktigt bra bilar. Citroen C3 Aircross är en mindre SUV, eller kanske bättre benämnt Crossover, vem vet när dessa begrepp ska användas egentligen? Denna bil är större an man tror, speciellt på höjden. VI sitter bra i bilen som upplevs rymlig, i alla fall för att vara en något mindre bil. Att den är hög syns på parkeringen där taket sticker upp ovanför många andra bilar.

Körmässigt gör bilen bra ifrån sig och har en hel del ny teknik. Head-up display finns vilken är riktigt bra. Detta finns faktiskt inte på så många bilar i denna storleksklass. En till sak som är riktigt bra är att baksätet kan fällas i flera olika kombinationer samt sätet flyttas fram och bak. Framsätet på pasagerarsidan kan dessutom ryggen fällas på vilket ger möjlighet till att framta längre föremål trots att bilen inte är så stor. Ja, dessa praktiska egenskaper erbjuder faktiskt inte så många av konkurrenterna! Automatlådan och motorn på 110 hk jobbar fint ihop och duger bra till vardags i de flesta situationer. På motorvägen känns bilen något vinglig ibland, hur som helst så kan vi fastställa med detta att C3 Aircross inte är en sportbil och sannolikt är inte köparen inställd på detta heller.

Interiören är som hos de flesta av Citroéns bilar ganska enkel och avskalad men ändå snyggt designad. Citroén är duktiga på design och speciellt slår man alla konkurrenterna på fingrarna när det fortfarande ska vara ekonomiskt återhållsamt. Interiörbelysningen är sparsam avseende trivsel men köper du versionen med jättestort glastak så följer det med en riktigt snygg kantbelysning runt glasrutan i taket, så typiskt Citroén att hitta små enkla detaljer som gör så mycket.

Du kan läsa ännu mer om Citroen C3 Aircross här

Citroen C3 Aircross - Praktisk som få!

3 Körglädje
7 Design
5 Komfort
7 Teknik
7 Instrumentering
5.8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.