Test av Volkswagen Touareg V6 2015

Nybilstestad: Volkswagen Touareg V6

Touareg erbjuder all men kan önska från en bil så länge inte ekonomi och miljöpåverkan vägs in. Volkswagen Touareg är rymlig inne i bilen, alla sitter bra men bra utrymme för huvud och ben. Som förare sitter man föredömligt med bra körställning och sköna armstöd. På vägen gör sig Touareg riktigt bra och även med den mista motorn på ”endast” 262  hk och 6 cylindrar så är bilen pigg och slår de flesta bilar avseende prestanda och körglädje. Köper du till den ställbara luftfjädringen för ca: 30 000 kr extra så blir bilen ännu bättre, då kan du ställa fjädringen mellan sport och komfort. Komfortläget gör att bilen glider fint över ojämnheter, riktigt riktigt komfortabelt! Automatväxel är ett måste för en sådan här bil. Lastutrymmen och småförvaring är fullt tillräckliga för de flestas behov.

Volkswagen ligger långt fram avseende teknik och de flesta moderna teknikinnovationer finns att köpa till Touareg. Allt i denna bil är snyggt, prydligt och lättanvänt.

Nackdelar då? Det finns inga optimala bilar för alla situationer. Touareg är en stor bil och det kan bli trångt i garaget om inte parkeringsytorna är generösa. Även om Volkswagen tillämpar senaste teknik avseende motorer så drar en stor och tung bil mer bränsle, vilket gäller stora bilar generellt. Samma sak gäller därmed miljöpåverkan, du kan ju köpa en mindre bil och det är få som måste ha denna bil. Volkswagen Touareg är också en dyr bil.

Du som köper en Touareg kommer inte bli besviken. Läs vidare: Detaljerad test av VW Touareg.

Volkswagen Touareg V6 262 hk med luftfjädring

9 Körglädje
5 Design
10 Komfort
10 Teknik
9 Infotainment
8.6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.