Test Nissan Juke DIG-T

Nybilstester har testat Nissan Juke, bilen alla älskar att hata!

NIssan Juke skapar reaktioner, jag har hört både folk som gillar bilen helskarpt samt de som inte fattar att någon köper den. Nissan Juke har en lekfull design. Tittar du noga på den och framför allt provkör den så kommer du till insikt att detta är en skoj bil trots alls. DIG-T bensinmotorn på 1,2 liter med turbo och 115 hk gör bilen gott. Bilen är buskul att köra utan att den kan likna sig med de mer motorstarkare GTI-bilarna, men det finns ändå en likvärdig körupplevelse. För den som inte nöjer sig med en skön körkänsla finns även en 190 hk stark motor, och då kommer denna bil verkligen till sin rätt.

Det Nissan Juke kan erbjuda som ingen annan kan i denna klass är den förhöjda SUV-känslan, detta är en så kallad Crossover och i den sitter du lite extra högt med en bra körställning. Tyvärr finns inte något armstöd att lägga till på pluslistan och förarstolen är något kort i framkant.

Ytterligare svagheter är att baksätet är trångt och det är inte mycket till dörröppning för baksätespassagerarna. Lastutrymmet är hyfsat för klassen. Men att bilen är något trång är ju en del av grejen, den ska ju inte vara stor. Det är många kompromisser i småbilar och dessa är bara att leva med. Du kan ju alltid köpa en större bil, men då får du inte samma körkänsla som när du kör en Nissan Juke!

Backsensor saknas, finns inte ens att köpa. Nissan tycker att backkamera är gott nog, se till att köpa detta. Att autobroms saknas är nästan skamligt i detta fall, det är ju en typisk stadsbil. Prisbilden: från 164 000 kr.

Vill du veta ännu mer om, läs hela testet av Nissan Juke. Men ännu bättre provkör den, det är först du som du fattar…

 

Nissan Juke DIGT-T 115hk

7 Körglädje
7 Design
4 Komfort
4 Teknik
5 Infotainment
5.4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.