Att välja fälgar är kul

Fälgar är en stor del av bilens identitet och design. Det är kul att köpa nya fälgar till däcken men det kostar ofta en slant. Att köpa fälgar online på internet har gjort det betydligt mer ekonomiskt. Stora snygga och lite coolare fälgar är ofta oavsett dyrare att köpa och ger bilen en coolare look. Men det är ofta ett dåligt val att köpa stora fälgar och lågprofildäck. Detta därför att bilens egenskaper ofta försämras. Nej det är inte väghållningen jag tänker på utan komfortegenskaperna. Stora fälgar och tunnare däck gör bilen ofta stötigare och bullrigare inne i kupén. Detta är det många som inte tänker på faktiskt. Då de flesta ändå inte har den motorstyrka som kräver extra sportiga egenskaper så är det bara onödigt dyrt att köpa dessa fälgar. Det finns vanligtvis även utmärkta och snygga fälgar med egenskaper som passar din bil bättre. I slutändan så ju mer du åker med bilen så ju mer uppskattar du att åka tyst och komfortabelt.

Det svåraste när det gäller att köpa nya fälgar är bultcirkeln som ska passa din bil. Har du ingen aning om detta så kan du kolla på falginfo.se som exempel, de flesta webbhandlare som säljer fälgar och däck har även tjänsten att du kan knappa in din bils registreringsnummer så får du fälgar som har rätt bultanpassning som passar din bil

Färgade fälgar har blivit allt mer populärt idag. Tänk då på att om du kör på en stenkant och får en repa så syns denna ofta mycket mer än på klassiska gråa aluminiumfälgar. Min rekommendation är då att köpa de som är färgade lite längre in i fälgens nav och fortfarande har en grå yta längst ut på ekrarna. Idag är de flesta fälgarna anpassade för nordiskt klimat och saltade vägar men tidigare fanns det de som inte var tänkta att säljas i Sverige som tillsammans med vinterdäck snabbt började flagna i lacken vilket inte är kul, kolla upp detta innan köp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.