Test Dacia Logan MCV 2014

Dacia Logan MCV är testad med blandat resultat. Här finns både bra och dåliga saker förpackade tillsammans med ett extremt lågt pris. För 108 900 kronor får du en kombibil med modern yttre design utrustad med: manuell AC, färddator, farthållare, fönsterhissar fram, fjärrstyrt centrallås med mera.

Dacia Logans styrkor är: Bra med lastutrymme och bra utrymme för baksätespassagerare. I Logan kan man lasta mycket samtidigt som passagerare har bra med benutrymme. Väljer du 0,9l TCe bensinmotor med turbo så får du en bil som gör helt okej ifrån sig körmässigt. 0-100 går på 11,1 sekunder vilket gör den hyfsat pigg i stadstrafik. På motorvägen finns det begränsningar i motorns kraft men bilen kan ändå köra förbi bilar utan att skämmas.

Dacia Logans svagheter är: Högt vägbuller i kupén vid motorvägskörning. Komforten har en del kvar att önska. Stoppning saknas i armstöd, dåligt med utrymme att sträcka ut vänsterbenet vid långkörning, förarstolen har kort dyna samt långt kvar till att kunna jämföras med Volvos stolar. Krockskyddet är inte i toppklass, mer att jämföra med lite äldre begagnade bilar.

Det finns två saker som motiverar köp av denna bil: Det låga priset och Touch-MediaNav (tillval), visst ljudet är ganska kasst och grafiken trist men användarvänligheten är föredömlig.

Läs ännu mer om Dacia Logan MCV på bytabil.net

Alla produktfakta om Dacia Logan finns här

 

 

Dacia Logan MCV 2014 0,9 TCe

3 Körglädje
3 Design
1 Komfort
2 Teknik
6 Infotainment
3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.