Hur många bilar per person finns det?

Har du funderat över hur många bilar det finns? För att få det i relation till oss människor så anges det som exempel i antal bilar per tusen invånare. Själv skulle jag gissat på 10% bilar per invånare. Men det visar sig vara mycket mer, veckansgraf.nu visar en graf över bilinnehavet i hela världen, klicka på länken för att läsa artikeln.

I USA och Australien går det över 600 bilar per tusen invånare. Det är nog mer än de flesta tror. Veckansgraf.nu hänvisar till en artikel på Wikipedia avseende biltäthet i världen som källa. I Sverige ligger vi också högt med 300-500 bilar per tusen invånare, det är 30-50% av sveriges befolkning som har bil om man slår ut det per person.

När man inser att det finns så många bilar så måste man inte att dessa inte kan ersättas så lätt med några extra bussturer och tåglinjer. Skulle alla bilar försvinna så skulle det bli extremt trångt på tåg och bussar,  andra sidan kanske det skulle vara mindre köer på vägarna. Tågtrafiken skulle dock få problem då tågen skulle riskera att blockera varandra. Bilen kommer att vara en del av vardagen i många år framåt, det viktiga är att göra dessa så miljövänliga och energisnåla som möjligt. Vi måste sluta köra stora tunga bilar, bort med SUV:ar stora som små. Utveckla elbilar och se till att det finns en standard för snabbladdning av dessa.

Minst bilar per person hittar man i Indien och i vissa delar av Afrika, där folk är fattiga och där det är mycket öken som ingen bor i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.