Beställa bildelar på nätet blir allt vanligare

Köpa bildelar billigt online på internet kan vara lönsamt

När nybilsgarantin gått ut och bilföretagens goodwill inte träder in så kan det bli dyrt att laga bilen. Till viss del kanske fortfarande maskinskadeförsäkringen gäller om bilen inte är allt för gammal eller gått för många mil. När faktumet att reparationen ska utföras på din egen kostnad är fastställt så börjar du troligen fundera på om bilen går att laga billigare. Orginaldelar är ofta dyra och ju äldre bilen blir desto mer benägen blir du att vilja spara på kostnaderna. Det är i detta läge som många börjar leta efter billiga reservdelar till bilen online på internet.

Förr så var det främst Biltema som försedde svenskarna med billiga bildelar. Mekonomen var ett annat alternativ där man erbjöd bildelar med samma kvalité som orginaldelarna fast till ett något lägre pris. Nu för tiden har du betydligt bättre möjligheter att hitta nya billiga bildelar genom alla onlineleverantörer. Det kan vara mycket lönsamt att leta efter bildelar som finns billigt att köpa hos onlinehandlare likt Mister-Auto. Dessa onlinebutiker för reservdelar är vanligen företag som tidigare enbart varit verksamma inom sitt eget land, ofta i Tyskland som är en jättemarknad för bilar. Nu med internets hjälp så kan dessa företag kunnat nå ut till ännu flera kunder i andra länder. Du har aldrig tidigare haft bättre och enklare möjligheter att laga din bil billigt. Många handlare av bildelar på internet har funktionen att du kan knappa in ditt registreringsnummer och så visas det bara delar som passar till just din bil, smidigt!

Ett typiskt exempel på dyr reservdel är huvudstrålkastarna på bilen. Flera tillverkare har inte konstruerat dessa med tanke på att vi i Sverige har halvljusen på hela tiden, det har man ju inte i övriga Europa. Detta har i vissa fall resulterat i att glasen blivit ”dimmiga” och inte släpper igenom ljuset bra vilket kan bli en anmärkning i besiktningen. Stenskott är en annan orsak till att strålkastarna går sönder, en spricka kan leda till att fukt tränger in och kondensdimma bildas inne i stålkastarna. Då dessa bilstrålkastare är unika för varje bilmodell så är de ofta mycket dyra hos orginalleverantörerna. Många strålkastare är dessutom lätta att byta själv vilket gör att du kan spara rejält på att köpa strålkastarinsatser på internet.

Att tänka på när du beställer bildelar online på nätet är att kolla så du får rätt del. Speciellt när det gäller delar som är unika för bilens höger och vänstersida. Exempelvis backspeglar och strålkastare. Här kan det vara så att leverantören använder samma bild och det är viktigt att du läser i texten om bildelen du ska köpa är för höger eller vänster sida, så du får rätt hemskickat.

En annan detalj som många fixar själva på bilen är bromsar, speciellt bromsklossar som går relativt snabbt att byta i de flesta fall. Vet du inte hur du gör så sök på Youtube, där finns det många videos om hur man byter bromsklossar och bromsskivor på olika bilmodeller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.