Test BMW 218i Active Tourer

Nybilstester har gjort en test av BMW 218i Active Tourer. Denna bil är framhjulsdriven och därmed ett vågat drag från BMW, eller ska man kalla det ett försenat drag? Alla andra biltillverkare har har huvudsakligen gått över till framhjulsdrift för länge sedan. BMW har profilerat sig som ett sportigt bilmärke och deras kunder gillar deras bakhjulsdrivna bilar. I Sverige så är det dock många som fått problem med BMW bilarnas framkomlighet när snön kommit, om man inte köpt deras dyrare X-drive 4-hjlusdrift. Utöver körglädje så erbjuder BMW snygga, komfortabla och moderna bilar så kanske finns det kunder som föredrar framhjulsdrift framför bakhjulsdrift?

BMW 218i har en 3-cylindrig motor på 136 hk som gör 0-100 på drygt 9 sekunder. Detta är en pigg rackare med andra ord! Bilens motor passar bra för denna bil och det finns dessutom starkare alternativ för den som önskar. Testbilen var utrustad med manuell växellåda som fungerar utmärkt att veva på med, är du lat så köper du automat istället vilket gör stadskörningen till en dröm.

Poängen med BMW 218i Active Tourer är att den är kort, hög och rymlig. Att den är kort gör den smidig, att den är hög ger bilen ett smidigt insteg samt en hög och komfortabel körposition, att den är rymlig gör att man sitter bra även i baksätet. En viss kompromiss görs i denna biltyp avseende lastutrymmet som är kortare än i en normal kombi. Lastutrymmet är dock fullgott för de flesta vardagliga behov, dessutom kan man få denna bil med skjutbart baksätet.

Vill du veta mer? Läs följande test av BMW 218i Active Tourer.

BMW 218i

6 Körglädje
8 Design
7 Komfort
10 Teknik
4 Infotainment
7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.