Nybilstest: Volvo V40 D4

Nybilstesters utsände reporter har testat Volvo V40 D4 Cross Country.

Cross Country varianten är mer design än terränganpassad, bilen har endast en knapp förhöjning av chassit. Endast T5 bensinmotorn kan fås med fyrhjulsdrift.

Bilen håller Volvos höga standard avseende komfort även om förarplatsen inte är riktigt lika rymlig som i Volvos större bilar. Volvo V40s bästa egenskap är körkänslan som ligger i topp, speciellt med den motorstarka D4 dieseln. Den som kör en V40 kommer säkerligen att vilja ha en, oavsett om man väljer en motorstark version eller snåldiesel.

Många har klagat på att nya Volvo V40 är för liten. Detta gäller framför allt baksätet som är trångt, speciellt i huvudhöjd. Lastutrymmet är ändå rymligt med hänsyn till bilens lilla storlek. Anledningen att folk har klagat beror troligen på att förra versionen av Volvo V40 var avsevärt större, speciellt kombi varianten. Nya Volvo V40 har inte som uppgift att ersätta den tidigare kombiversionen, och inte heller den utfasade V50. Nya Volvo V40 är en småbil och inte tänkt för barnfamiljer eller andra som vill ha en mellanstor kombibil. Volvo hade kunnat gjort en sådan version då bottenplattan är densamma som nya Ford Focus. Fast detta stämmer ändå inte helt, Volvo V60 är egentligen V50:s efterträdare då den bygger på samma plattform som nya Volvo V40. Volvo V60 anses dock av många vara en dyrare och exklusivare variant än Volvo V50, samma skara önskade nog ändå att det fanns ett mellanting mellan V40 och V60. Volvo vill troligen inte ha hur många modeller som helst och har uttalat sig om att de vill vara ett mer premiuminriktat bilmärke i framtiden. Därför passar dagens Volvomodeller in i denna strategi.

Läs hela Joakims test av Volvo V40 här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.