Testad: Ford Fiesta 1.0T Ecoboost

Ford FIesta Titanium

Nybilstestad Ford Fiesta 1.0T Ecoboost bensin

Vi har gjort en test av Ford Fiesta 1.0T bensinare på 100 hk. Ford Fiesta är en klassisk småbil från Ford. Bilen är modern och mycket trevlig att åka i. Detta är en av de bättre småbilarna som finns på marknaden idag, speciellt om man väger in priset.  Teknikmässigt är nya Ford Fiesta i topp och det mesta finns att utrusta bilen med.

Ecoboostmotorn på 100 hästkrafter duger gott till Fiestan men sportig blir bilen inte. Den lilla 1 litersmotorn behöver också lite mer jobbande med växelspaken. Belöningen kommer i form av låg bränsleförbrukning där vi legat på drygt 0,5 lite/mil vilket är helt okej jämfört med de bilar vi testat, vi kör nämligen lite mer på motorväg vilket leder till högre förbrukning jämfört med vad tillverkarna deklarerar. Fiesta är i alla fall pigg i starten och det går att göra omkörningar om man har god framförhållning.

På utsidan har Ford Fiesta en snygg, modern men ändå enkel design. På insidan är Ford Fiesta riktigt trevlig och från framsätena upplevs inte bilen som speciellt liten. Bullernivån är lägre än jämförbara bilar i samma klass.

Köp till pekskärmen och varför inte då också ta navigationen som inte kostar så mycket mera då. Automatiskt helljus är toppen för dig som åker mycket på landsvägar. Panoramasoltaket är generöst och har du råd att kosta på dig det så blir bilen ljusare och ännu mysigare. Det finns en hel del teknik att köpa och parkeringssensorer samt backkamera rekommenderas. Det går att utrusta bilen med en hel del så fundera på vad som är viktigast då du kanske inte får tillbaka pengarna för alla tillval när bilen säljs senare.

En av svagheterna är att ryggen på passagerarsidan inte kan fällas vilket är synd då bilen är lite mindre. Lastutrymmet är begränsat men har du inte barnvagn så kanske du klarar dig bra ändå? En småbil ska ju vara liten.

Vi tycker att nya Ford Fiesta är det bästa bilvalet i småbilsklassen idag!

Ford FIesta Titanium

Vill ha!(2)Skrota!(0)

Vårt betyg

5 Att köra

5 Design

6 Komfort

10 Teknik

10 Infotainment

Ford FIesta 1.0T

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *